CHG-MERIDIAN introduceert koolstofneutrale IT-leasing
CHG-MERIDIAN, aanbieder van non-captive technologiemanagement, lanceert zijn eerste groene financieringsoptie, carbonZER0. Deze nieuwe optie wordt in 27 landen ingevoerd en biedt bedrijven de mogelijkheid om koolstofneutrale IT-investeringen te doen door de koolstofuitstoot te compenseren die ontstaat tijdens de productie, het transport, het gebruik en de einde levensduurfase van IT assets. CHG-MERIDIAN stelt zijn klanten zo in staat een kernaspect van hun IT-infrastructuur duurzamer te maken.
- carbonZER0 beschikbaar voor klanten in 27 landen
- Groene financieringsoptie voor koolstofneutrale investering in
IT-infrastructuur - CO2-compensatiebetalingen gaan naar gecertificeerde klimaat-
beschermingsprojecten
Het voorkomen van CO2-uitstoot creëert een concurrentievoordeel
"Groene en klimaatvriendelijke activiteiten worden een steeds belangrijkere onderscheidende factor voor bedrijven. Veel van onze klanten streven ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen na en houden ook bij de inkoop van IT rekening met de milieu-impact van hun apparatuur. De totale CO2-voetafdruk van de IT-apparatuur is een belangrijke overweging. Met carbonZER0 hebben wij een eenvoudige maar complete oplossing gecreëerd voor koolstofneutrale - en dus duurzamere - investeringen in IT-apparatuur", aldus Oliver Schorer, lid van de Raad van Bestuur en Chief Information Officer (CIO) bij CHG-MERIDIAN.
Een product wordt als koolstofneutraal beschouwd als de CO2-uitstoot ervan is berekend en ofwel volledig voorkomen ofwel gecompenseerd is door een betaling aan een gecertificeerd klimaatbeschermingsproject. Het onderliggende principe is dat broeikasgassen gelijkmatig in de atmosfeer worden verspreid, ongeacht waar ze zijn ontstaan. Als emissies lokaal niet kunnen worden vermeden, worden ze elders gecompenseerd door een klimaatbeschermings-project waarvan is bewezen dat het de uitstoot van broeikasgassen vermindert.
Slechts een paar cent extra
Om koolstofneutrale leasing te realiseren, werkt CHG-MERIDIAN samen met een onafhankelijke partner om het emissievolume van verschillende productcategorieën, zoals pc's, tablets en smartphones, te bepalen. De CO2-uitstoot die ontstaat tijdens de productie en het transport en als gevolg van de elektriciteitsproductie tijdens het gebruik en de einde levensduurfase wordt omgerekend in geldbedragen en opgeteld bij de leasetermijn. "De kosten voor het koolstofneutraal maken van IT-apparatuur bedragen slechts een paar cent per asset per maand. Onze klanten kunnen de service gewoon toevoegen aan hun bestaande bestelling zonder extra gedoe. Wij regelen alles voor hen, inclusief de compensatiebetaling aan gecertificeerde klimaatprojecten", legt Oliver Schorer uit. De klant ontvangt een certificaat als bewijs van de bespaarde CO₂-uitstoot. Dit kan digitaal worden geraadpleegd in TESMA®, het technologie- en servicemanagementsysteem van CHG-MERIDIAN, samen met informatie over welke assets koolstofneutraal zijn.
De compensatiebetalingen in het kader van het koolstofneutrale leasingplan van
CHG-MERIDIAN gaan naar vier projecten die op verschillende manieren bijdragen tot de bescherming van het klimaat: zonne-energie (Namibië), windenergie (Indonesië), behoud van het regenwoud (Peru) en waterkracht (Sri Lanka). Al deze projecten zijn gecertificeerd volgens internationaal erkende normen en dragen bij tot duurzame ontwikkeling in hun land in overeenstemming met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) van de Verenigde Naties (VN). CHG-MERIDIAN geeft prioriteit aan drie van de 17 SDG's: 'kwaliteitsonderwijs', 'betaalbare en duurzame energie', en 'verantwoorde consumptie en productie'. Elk van de geselecteerde klimaatprojecten draagt bij tot minstens twee van deze doelstellingen.
carbonZER0 in één oogopslag
Koolstofneutrale financiering van IT-apparatuur
carbonZER0 is het eerste koolstofneutrale leasingplan voor IT-apparatuur waarbij alle CO2-uitstoot tijdens de productie, het transport, het gebruik en de einde levensduurfase wordt gecompenseerd door middel van compensatiebetalingen aan klimaatbeschermingsprojecten.
CHG-MERIDIAN biedt deze optie aan als een totaalpakket dat een reeks diensten omvat:
- Bepaling van het emissievolume aan de hand van berekeningen van het Duitse keuringsinstituut TÜV
- Compensatie van de broeikasgassen die vrijkomen tijdens de productie, het transport, het gebruik en de einde levensduurfase van de IT-apparatuur
- Selectie van klimaatbeschermingsprojecten in overeenstemming met internationaal erkende normen
- Schriftelijk bewijs van de broeikasgasbesparingen, zodat klanten kunnen aantonen hoe zij bijdragen aan klimaatmitigatie
- Garantie dat de besparingen slechts eenmaal zullen worden gebruikt om de CO2-uitstoot te compenseren; de bijbehorende certificaten worden vervolgens uit de officiële registers geschrapt
Lees meer nieuws over CHG-Meridan
Contactpersoon
Matthias Steybe I Head of Communications and Marketing I Tel: +49 (0)751 503 248 I Mob: +49 (0)172 667 1341 I matthias.steybe@chg-meridian.de I www.chg-meridian.com
De CHG-MERIDIAN Group
De CHG-MERIDIAN Group is één van 's werelds toonaangevende aanbieders van non-captive technologiemanagement op het gebied van IT, industrie en gezondheidszorg. 12.000 klanten in het totaal - waaronder grote bedrijven, middel- en kleinbedrijf en het openbaar bestuur - vertrouwen op CHG-MERIDIAN om hun technologische infrastructuur naadloos, digitaal en gebruiksgericht te beheren. Op basis van de principes van de kringloopeconomie omvat de dienstenportfolio alles van de planning, de financiering en operatieve inbedrijfstelling tot en met de gecertificeerde dataverwijdering, recycling en remarketing van gebruikte apparaten in de twee eigen technologiecentra in Duitsland en Noorwegen. Het digitale technologie- en servicemanagementsysteem TESMA® combineert daarbij commerciële en technologische gegevens om processen te optimaliseren en kostenbesparingen te realiseren. Met rond de 1200 medewerkers is de CHG-Meridian Group internationaal aanwezig en in 27 landen actief. Eind 2020 financierde en beheerde CHG-MERIDIAN een technologieportfolio ter waarde van 7,5 miljard euro. De hoofdzetel is gevestigd in Weingarten, Duitsland.